Tuesday, January 22, 2013

Air checker II



因為濕度的改變會影響吉他的音色,所以一個除濕器同加濕器係一個吉他手基本的裝備.但有時候只用吸濕珠的穩定性能不大.而Air Checker 研發了一個新產品可以提供穩定50%的濕度.Air Checker是雙向作用 - 當濕度過高時會吸收水分,當濕度過低時會加濕。

舒適區-Comfort Zone

本身想寫一長篇有關舒適區的文章,不過最後都係唔係好知點落筆好,所以都係就咁貼條Link 就算數XD 其實舒適區係講緊生活會同化我地的思想,行為令我地所做所想都變得單一化.因為人習慣一個環境後不會想突破自己,去嘗試新的事物.所以行為有夢想的人,應該多改變自己令自己不要以單一的眼光去睇呢個世界,多d 出去睇下個世界.之後就可以發現人的幾咁渺小!!


Monday, January 21, 2013

The Duets


Sungha New Album (The Duets) - Arrived 

Finger-style Guitar!! Great Enjoyment!



2013/1/19 晴