Monday, June 17, 2013

KONSTRUKTOR 開箱文 - DIY SLR 35mm 菲林機

Lomography 2013年度最新的DIY 單鏡反光機 ! 第一台可以自行組裝的單鏡反光機, 可以跟據個人喜好去裝飾機身! 行經Log-on 女朋友見我望住佢係咁流口水, 所以靜悄悄咁買黎送比我 :) 

盒入面大約的零件就係得咁多!! Lens , 機身(前後) ,  反光鏡核心 , 螺絲批 !

砌機過程大約就好似 Lomography 介紹咁 : 

登登登登....... 砌好啦!!  Overall 其實都幾易砌 ! 不過中間有一part 要幫shutter 拉彈弓個度, 最好好似條片咁, 用夾做!  :)
同個盒影返張相!


砌完之後基本上係考你心機去裝飾佢 :) 因為本人喜歡紅黑同簡單所以咁唔係貼咁多貼紙上去啦!!

鏡頭方面因為係可換式鏡頭,所以未來可能Lomography 會出不同特色鏡頭更換!
可以出發去影相啦 :P



No comments:

Post a Comment

你的留言,我的動力 :)